Od czasu do czasu zdarza nam się testować dania z serii "Pomysł na.."
Tym razem w wersji słodkiej. Na tapetę wzięłyśmy szarlotkę pod chmurką. Wybór padł na deser na zimno, ponieważ nasza KASIA (kiedyś cud techniki kuchennej i nowość na rynku AGD) ze względu na swój sędziwy wiek, posiada piekarnik tylko z nazwy... Jest mistrzynią w paleniu wszelkiego rodzaju ciast i ciasteczek, ale niezawodna w pieczeniu frytek! Choć i tak trzeba je co jakiś czas przemieszać.
Niezrażone brakiem sprzętu i motywowane nieodpartą chęcią "czegoś słodkiego" zabrałyśmy się do roboty!
SZARLOTKA POD CHMURKĄ:
1 "Pomysł na... Szarlotkę pod chmurką"
1 kg jabłek
250 ml śmietanki 30%
1 opakowanie biszkoptów
1 czekoladę gorzką do posypania
WYKONANIE:
Przepis znajdziecie na opakowaniu. Wychodzi idealnie i tak też smakuje.
Za wszystkie składniki powinniście zapłacić nie więcej niż 18 zł.
No to życzymy Wam słodkiego weekendu!
Ja też dziś robiłam. To pisałam ja Iza
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńIza, ty nas zainspirowałaś;)
OdpowiedzUsuńpycha!
OdpowiedzUsuńWidzę, że to dość proste ciasto więc pewnie spróbuję je wykonać. Dopiero rozpoczęłam swoją przygodę z pieczeniem, więc na razie robię dość proste rzeczy. Dużo fajnych, prostych przepisów znalazłam na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/
OdpowiedzUsuń. Jest tam też wiele fajnych porad więc często tam zaglądam.