sobota, 23 lutego 2013

Weekendowe przekąski - krakersy

Nareszcie weekend.
Jedni spędzają go aktywnie, drudzy wręcz przeciwnie. Dla tych, którzy podczas weekendu dzierżą w ręku "władzę" mamy pomysł na szybką przekąskę podpatrzoną oczywiście w jednym z programów kulinarnych.

KRAKERSY W MAŚLE PIETRUSZKOWYM:
1 paczka krakersów (solonych, cebulowych, zwykłych - to zależy co lubicie)
0,5 kostki masła
1 pęczek pietruszki
sól


Do miseczki wędrują: masło, posiekana pietruszka, szczypta soli. Wszystko razem mieszamy i wrzucamy na gorącą patelnię. Gdy masło całkowicie się rozpuści wsypujemy całą paczkę krakersów i mieszamy. Podsmażamy chwilę i przesypujemy do miski.
Włączamy film/mecz i zjadamy!

(domowe żarłoki mówią yammi!)






2 komentarze:

  1. całkiem dobra alternatywa dla wcinania chipsów

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadza się. A można przecież wymyślec swój własny smak. Zamiast pietruszki to może byc koperek, bazylia, papryka, co kto lubi;)

      Usuń