Najszybszy obiad jaki można sobie wyobrazić!
Nie są to mrożone kluski, tyko coś co można zrobić od początku do końca samemu.
Pesto! Jakie to proste!
Podstawowe pesto jest robione z bazylii, ale my dzisiaj prezentujemy to w wersji czerwonej z suszonych pomidorów.
SKŁADNIKI:
1 słoik suszonych czerwonych pomidorów
50-60 g sera parmezan (lub innego podobnego)
1 ząbek czosnku
kilka lub killnaście listków świeżej bazylii
garść orzeszków pini (lub nerkowca)
pół paczki makaronu spaghetti
sól
1 słoik suszonych czerwonych pomidorów
50-60 g sera parmezan (lub innego podobnego)
1 ząbek czosnku
kilka lub killnaście listków świeżej bazylii
garść orzeszków pini (lub nerkowca)
pół paczki makaronu spaghetti
sól
WYKONANIE:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie aż będzie al dente.
Wszystkie pozostałe składniki wkładamy do głębokiego naczynia i za pomocą bandera rozdrabniamy je na gładką masę. W razie potrzeby doprawiamy solą.
Gorący makaron mieszamy dokładnie z pesto. Podajemy gorące.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie aż będzie al dente.
Wszystkie pozostałe składniki wkładamy do głębokiego naczynia i za pomocą bandera rozdrabniamy je na gładką masę. W razie potrzeby doprawiamy solą.
Gorący makaron mieszamy dokładnie z pesto. Podajemy gorące.
Pycha ! Wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis na sos aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
http://ccuisinee.blogspot.com/