W pracy są takie dni, kiedy bez przekąsek nie możemy się skupić. Jeśli ktoś też tak ma, to niewątpliwie powinien przygotować sobie własne batony owsiane! Po ciasteczkach owsianych ze śliwkami i morelami prezentujemy batony owsiane z dodatkiem masła orzechowego.
Zapraszamy!
SKŁADNIKI:
2 banany
240 g płatków owsianych
40 g otrąb pszennych (tak naprawdę może by każdy rodzaj otrębów)
20 g zmielonych orzechów
2 łyżki masła orzechowego
WYKONANIE:
Banana blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Do dajemy do niego masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Do gotowej mieszanki dosypujemy płatki owsiane i otręby, a na końcu orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy mieszankę na batony. Dokładnie rozprowadzamy w blaszce i pieczemy 25-30 min w temperaturze 180 st. C.
Kiedy całość ostygnie kroimy batony w dowolne kształty.
Świetn eocs czuję że za niedługo je zrobię <3
OdpowiedzUsuńMmm... To musi być pyszne! Na pewno wypróbuję. a do pracy...co sądzicie o kabanosach? Np. Maestro?
OdpowiedzUsuńkabanosy to tylko w sałatce. robie sobie taka i nosze do roboty przez kolejne dni :)
OdpowiedzUsuńMaestro są w miarę ok. Mogłyby być tańsze ale smaki mają fajne
OdpowiedzUsuńfajne frajne ;) a ktory smak lubicie naj? mnie zaskoczyly zurawinowe ale bekon jest naj ^^
OdpowiedzUsuńbekon? Chcesz Nam o tym więcej powiedzieć?
Usuńkabanosy maestro o smaku bekonu ;) kania je produkuje :) chyba lider wsrod suchych ;)
Usuń