wtorek, 25 lutego 2014

Przekąska do pracy? Batony owsiane z masłem orzechowym

W pracy są takie dni, kiedy bez przekąsek nie możemy się skupić. Jeśli ktoś też tak ma, to niewątpliwie powinien przygotować sobie własne batony owsiane! Po ciasteczkach owsianych ze śliwkami i morelami prezentujemy batony owsiane z dodatkiem masła orzechowego.
Zapraszamy!






SKŁADNIKI:
2 banany
240 g płatków owsianych
40 g otrąb pszennych (tak naprawdę może by każdy rodzaj otrębów)
20 g zmielonych orzechów
2 łyżki masła orzechowego

WYKONANIE:
Banana blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Do dajemy do niego masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Do gotowej mieszanki dosypujemy płatki owsiane i otręby, a na końcu orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy mieszankę na batony. Dokładnie rozprowadzamy w blaszce i pieczemy 25-30 min w temperaturze 180 st. C.
Kiedy całość ostygnie kroimy batony w dowolne kształty.


















7 komentarzy:

  1. Świetn eocs czuję że za niedługo je zrobię <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm... To musi być pyszne! Na pewno wypróbuję. a do pracy...co sądzicie o kabanosach? Np. Maestro?

    OdpowiedzUsuń
  3. kabanosy to tylko w sałatce. robie sobie taka i nosze do roboty przez kolejne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Maestro są w miarę ok. Mogłyby być tańsze ale smaki mają fajne

    OdpowiedzUsuń
  5. fajne frajne ;) a ktory smak lubicie naj? mnie zaskoczyly zurawinowe ale bekon jest naj ^^

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bekon? Chcesz Nam o tym więcej powiedzieć?

      Usuń
    2. kabanosy maestro o smaku bekonu ;) kania je produkuje :) chyba lider wsrod suchych ;)

      Usuń