Niektórzy może powiedzą, że pesto przecież robi się z bazylii albo pomidorów, orzechów, oliwy z oliwek...
Nie tylko. Dziś serwujemy Wam pomysł na pesto z pachnących buraków. Aromatyczne i niezapomniane w smaku.
Zapraszamy!
SKŁADNIKI:
500 g makaronu spaghetti
3 buraki
2 ząbki czosnku
garść orzechów nerkowca
pół szklanki startego sera
sól, pieprz
oliwa z oliwek
WYKONANIE:
Buraki myjemy i gotujemy aż dobrze zmiękną.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
A teraz gdy najważniejsze składniki są gotowe możemy szybko przyrządzi pesto. Nasze buraczane pesto jest niezwykle aromatyczne! Aż dziwne że takie szybkie!
Buraki blendujemy razem z pozostałymi składnikami. Oliwą można regulować gęstość pesto.
Pesto mieszamy z gorącym makaronem.
Gotowe! Pachnie jak w kuchni u mamy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz