poniedziałek, 29 lipca 2013

Tuńczyk utopił się w pomidorach.


Nie ma czasu porządnie zjeść? Bzdura.
Obiecujemy, że sosu nie będziecie robić dłużej niż będzie się gotował makaron.


SKŁADNIKI:
1 paczka makaronu spaghetti
1 puszka tuńczyka
1 cebula
1 puszka pomidorów (lub sos do spaghetti w słoiku ulubionej firmy)
bazylia
olej do smażenia
sól, pieprz

WYKONANIE:
Makaron wrzucamy do gorącej, osolonej wody i gotujemy al dente.
Sos? Czas, start!
Cebula w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy na złoty kolor, wrzucamy tuńczyka z puszki, podsmażamy wszystko razem, kroimy kilkanaście listków bazylii, a na koniec dodajemy pomidory z puszki (lub sos ze słoika), doprawiamy, czekamy aż zacznie bulgotać.
Gotowe. Szybko i w jednym zdaniu. Wow..













Smacznego!

1 komentarz: